oBoii!

Designs van jonge Nederlandse grafische ontwerpers, toegankelijk maken voor iedereen!

oBoii! in Emmen

Al bijna een week geleden, maar niet minder belangrijk geworden, stonden wij op een congres genaamd Whose crazy idea?. Een congres over ondernemerschap in kunst, cultuur en media. De volledige dag was ingedeeld met enkele workshops in de ochtend en middag, afgewisseld met sprekers en een pitchwedstrijd voor studenten ondernemers. Zeer inspirerend en vol met nieuwe verbindingen en mogelijkheden. En wij mochten een interactieve presentatie geven over oBoii! als start-up en onze ambitie delen met de ondernemers, studenten en managers.

De dag begon voor ons met een lezing van spreker Jeff Gaspersz, hoogleraar van de Business University Nijenrode die stelt dat creativiteit de concurrentiefactor van de toekomst is. Een goed bericht voor de kunst & cultuur sector en ook voor ons. Nadat wij helemaal geïnstalleerd waren en onze presentatie (te zien hier) nog even kort hebben doorgenomen, konden wij los! Voor een mooie diverse groep van 20 personen hebben wij een leuke presentatie gegeven over oBoii! onze ambitie en ons proces. Dit had als gevolg dat er een gezellige discussie kwam op het eind.

Uit deze discussie kwam een golf van tips, visies, meningen, vragen en advies. Allemaal vol energie, inspiratie en allemaal meedenkend. Dolenthousiast hoorde wij alles aan en van binnen maakte wij een sprong van blijheid. Het is zo leuk om met een groep te discussiëren en praten over mogelijkheden en verbintenissen tussen verschillende mensen, dat het ons weer nieuwe energie geeft! Heren en dames bedankt! Wij nemen zeker contact op.

Maar dit was nog niet alles. Er waren meer interessante workshops en na de lunch nog een interessante spreker: Günter Faltin, hoogleraar ondernemerschap (Freie Universität Berlin) en schrijver van de bestseller ‘Kopf schlägt Kapital’. Hij vertelde over zijn ervaringen als ondernemer en legt uit hoe iedereen ondernemer kan worden. Wij hebben meteen om zijn boek gevraagd. Vervolgens deden wij ook mee met een pitchwedstrijd, samen met nog 10 jonge geesten die een concept hebben.

Wij mochten als eerste beginnen en vol goede moed deden wij dit ook. Na 10 mooie verhalen van een minuut e een korte bedenktijd van de jury kwam de uitslag … Jammer genoeg niet gewonnen, maar er waren 3 terechte winnaars. Op nummer 1: Coccolo met het hergebruik van stoffen om sjaals te maken in een sociale werkplaats (prachtig!). Runner-up was: Studieselectie waar je als bezoeker thuisstudies, cursussen en opleidingen kan vergelijken. En op nummer drie (onze nummer 1): Een groep studenten dat door middel met verschillende speelvarianten van een kaartspel, analfabetisme aanpakt in Nederland en in India. Op een speelse manier leren lezen, schrijven en goed spreken. In 1 woord: wauw.  Stuk voor stuk prachtige sociale initiatieven die ook wij aanmoedigen.

Een dag vol energie, leuke inspirerende ontmoetingen en nieuwe verbindingen. Wij hadden even tijd nodig om alle nieuwe informatie op te slaan. En dat was nodig, wat een dag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 mei 2012 door in Inspiration, Stuff we do en getagd als , , , , .

Enter your email address to follow our blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers liken dit: